INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų morkų (tarkuotų bulvių tarka)
240 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų aliejaus
120 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
100 gramų medaus (arba cukraus)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
Kremui:
250 gramų kreminio sūrio ("Philadephia" tipo)
100 gramų balto šokolado
1 sauja graikinių riešutų (karamelizuotų su karameliniu cukrumi apelsinų sultyse)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Riešutus sudėti į storesnį maišelį ir kočėlu susmulkinti.
2.
Kiaušinius išplakti su medumi iki purumo. Į kiaušinių masę supilti aliejų, išmaišyti. Supilti smulkintus riešutus ir miltus, sumaišytus su cinamonu ir kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Įmaišyti bulvių tarka tarkuotas morkas.
3.
Supilti tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 - 50 minučių. Pyragui naudojau 26 centimetrų skersmens formą su atsegamais kraštais.
4.
Baltą šokoladą ištirpinti ir išsukti su kreminiu sūriu. Paruoštu kremu papuošti atvėsusį pyragą. Per vidurį sudėti karamelizuotus riešutus.
Patarimai:
•
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..